MIT campus

More
12 years 5 months ago #4657 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
-"De nem is akarod megmenteni sem, s?t biztonság címén pont hogy be akarod záratni... Erre mondtam, hogy most nem tudok mit tenni, mosom kezeimet. Meg egyébként is, korrupciót nyugodtan emlegethetnek, meg tudom magyarázni, anélkül, hogy hazudnom kellene. Mina ismeri Kristint is és Ishmaelt is. Szóval még okom sincs titkolni. Olyannyira nincs, hogy ezt meg is fogjuk ünnepelni. Tudod mekkora megkönnyebbülés mindkett?nknek, hogy egyel kevesebb a halálos ellenségeink száma?"

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #4658 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Ha jól emlékszem nem bezárást említettem korábban sem. Pusztán azt, hogy[i:3t3ymmkd] ha együttm?ködik[/i:3t3ymmkd], akkor hosszú távon megússza. A lányának nem árt meg az egyetemi képzés. Neki pedig nem árt meg az, ha ezek után, ahogy a törvény is elvárja, jelenti a gyanús vev?ket. Az oda vihet? segít?vel együtt m?ködik. Azaz veszíteni maximum a rossz társaságot, a rá és gyerekeire amúgy is leselked? veszélyt veszíti el. Ehhez képest igen nagy visszalépés lenne most bezárni. Ha pedig a [i:3t3ymmkd]törvényes[/i:3t3ymmkd] együttm?ködés lehet?ségét [i:3t3ymmkd]megígértem[/i:3t3ymmkd] és nem csak neki, hanem [i:3t3ymmkd]neked is[/i:3t3ymmkd], akkor nem fogok visszatáncolni. De nem fogok sem pénzért, sem másért belemenni egy olyan [i:3t3ymmkd]törvénytelen[/i:3t3ymmkd] megoldásba, ami kapcsán [i:3t3ymmkd]tudom[/i:3t3ymmkd], hogy bármit is csinálnánk, lebuktatna Mina el?tt. És [i:3t3ymmkd]lehet[/i:3t3ymmkd], hogy nem szereted ha bizonyos dolgok várható kellemetlen következményeit emlegetem, de van különbség a fenyegetés és a [i:3t3ymmkd]küls? veszélyforrásra való figyelmeztetés között. [/i:3t3ymmkd]És igen, a legfenyeget?bb lecsukatási módszer kapcsán is bármikor oda lehet tenni, hogy és ezt megannyi kollégám tudja, és a módszert rendszeresen alkalmazza is. Azaz a rendszer m?ködése adott. Itt pedig a törvényszer? következményekkel szemben áll egy lehet?ség amit felkínálok. De csak akkor van ennek értelme, ha a kisasszony megérti mivel is jár ez.

More
12 years 5 months ago #4659 by Nyarlathotep
-"Én nem erre gondoltam, amikor intézkedést emlegettél. T?led nem ez a megszokott. Na mindegy, ezt te tudod. Annyit viszont tudok, hogy Nem megvesztegetni akartalak. Ha nem vagy itt, akkor nem tudom legálisan megfogni ezt a barmot itt. Ez arról szól. Szóval ha gondolod még mindig felezhetünk és ebb?l a szempontból én fedezve vagyok. De ha gondolod majd Krisinnek írok mindjárt, hogy a te részedet egyb?l neked küldje és akkor nem én "fizettelek meg"."

Csapat riadó!

More
12 years 5 months ago #4660 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Szerinted aki mondjuk lézermikrofonnal figyel minket firkász az nem hallja ezt? És van ezer ötlete amivel kimagyarázza, hogy az nem szándékos és illegális lehallgatás volt. És ne feledd, Kristin is joggal mondaná azt, hatóság nem kap vérdíjat... - Vezetem el? a dolgot, nem is tör?dve azzal, hogy legalább egy jó kiskaput tudok, de nem lenne nehéz többet is találni. S?t, egy jó ügyvéd segítségével még igazi kiskapu sem kell. A probléma ugyanis ett?l független. De igyekszem nem kivárni, hogy Severin itt beleszóljon.

- És mint mondtam: Bármennyire is be lehet bizonyítani, hogy azt a pénzt nem én kaptam, csak közösen vállalkoztunk, az meg nem tilos[i:13lqs0f1] így a részesedés sem korrupció[/i:13lqs0f1] ez pedig jobban is m?ködne, mintha Kristin utalná. De pontosan tudod, hogy a lézer mikrofonos firkászt nem ez érdekli. - Vetítem el?re a problémát.

- Senki sem fogja azt mondani, hogy Sybill a szeret?d és lefizettél. ? csak a [i:13lqs0f1]korrupciós vádakat megfogalmazó névtelen emberekr?l [/i:13lqs0f1]fog írni, és biztosítani fogja az olvasóit, hogy minderre biztosan van törvényes magyarázat, hiszen törvényes magyarázat szinte mindig van. És, hogy az alapján amit ?k láttak a tranzakcióból, nincs okuk feltételezni, hogy a törvényes magyarázat ne lehetne igaz. - Könnyen említem ezt, hiszen aki csak kicsit is tanul a média eszközeir?l, ezt a kommunikációs technikát tanulja meg el?ször. Nomeg azokat az irányított kérdéseket, amiket egy nyomozás során sosem használunk, mert a választól függetlenül sugalmaznak valamit.

- Ezért a feltételes módért nem lehet perelni. Mint a szalagcímben feltett kérdésért sem, miszerint te vajon megvesztegettél egy szeret?d kedvéért? A szövegben már el lehet rejtve a volt szeret? kifejezés. És el?szedik a legkevésbé meggy?z?, ugyanakkor maximálisan klisé szer? érveket amellett, hogy szerintük miért lehetett itt minden törvényes, miért lehetséges akár az is, hogy te nem csalod a feleséged Sybillel. Lehetséges, akár... Tudod mit olvasna ki ebb?l Mina amikor pár firkász err?l kérdezi a véleményét?

- Ha kérdezhetnek, akkor címoldalon sugalmaznak és ott leszünk egy képen. Ja, és sok sajtós területen kívüli irodából fog figyelni, ott lesz a lézermikrofon, és az újság is Aztechology területen jelenik meg. Pereld be ?ket. Rendben. Csak semmit sem érsz. A botrány pénzt hoz, és a pénz beszél. Bármennyire is megvan a kommunikációs stratégiánk, minden téren, minden szakmában lesznek veszélyes és gátlástalan emberek. És vagyunk akiknek vannak elvei. - A minden szakma kapcsán persze a sajátot is beleértem és tudok jópár hasonló emberr?l.

- És az ezek jelentette veszélyt fel kell mérnem. És hiába nem kis összegr?l van szó, az a korrekt, ha ezt a veszélyt neked is említem. És te is tudod: a gátlástalanabb firkászok célpontjai vagyunk. Ha tudom, hogy valamit lehoznának, kiszínezve akkor erre figyelmeztetlek, mert nem akarom, hogy bajba keveredj. És ezen nem segít a néma szemrehányás, a nem ilyennek ismerlek, és a nemesi összekacsintás elvárása.

Itt persze adok neki lehet?séget közbeszólni, de ha nem nagyon akarózik, akkor van kapásból még egy kis kiegészítés és magyarázat firkászok kapcsán. Hátha így végre le fog kicsit szállni Azumiról is. Nem ártana. De azt is igyekszem közben felmérni, mekkora szószba keverte magát a Sybill üggyel. Persze a legcsekélyebb jelét sem mutatom, hogy mire is gondolok ennek kapcsán, ugyanis hamar úgy ítélem meg, hogy viszonylag nagyobb a baj.

- Azt elmondtam, hogy Azumiban miért bízom, miért szimpatikus, miért gondolom úgy, hogy ?t szabadon kell hagyni. De nehogy azt hidd, hogy az Inside View ügy olyan egyszer?: A sajtó helyzetével lehet élni, és lehet visszaélni. A kötelez?en bejelentend? információk elhallgatása, az ügyes sugalmazás, sok olyan trükk van ami nem fér bele. Azumi amikor rend?ri brutalitásról akart írni, akkor talán kicsit [i:13lqs0f1]?szintén meg is döbbent[/i:13lqs0f1] és nem megválaszolhatatlan sugalmazásokkal operált. - Bízom benne, hogy Severin is észreveszi a két dolog között a különbséget, és felismeri, hogy az etikai szabályokra magasról tév?, szenzációhajhász bulvársajtó melyik módszereivel van bajom.

- Amit írt, arra 10 perc alatt válaszolhatott volna bárki, hogy ilyen és ilyen ügyekben azonosította ?ket az egyik áldozat. És 3 perc alatt hozzá teszi azt is, hogy az adott ügyb?l sok oknál fogva lehetett volna sokkal durvább ügy is, így a kemény kiszállás indokolt, még Otto utólagos tisztázása esetén is. Ugyanakkor megjegyzik, hogy több tanu szerint a "nyuszi vagy Otto" szövegre ki az, aki mindenbe bele rángatható, és hogy az ilyen problémás haverok érintettek az ügyben. És persze Otto-t hamar sikerült tisztázni. Abból nem lett volna nagy baj. Egy városi zsaru sért?dött lenne a cikk miatt, de aki inkább katonai háttérrel bír az azt látja, nincs igazi veszély.

- Azumi korrekt. És ha megrémítik mindenhova fordul, és a fiatal macska sem tudja melyik barát válik majd veszélyessé. De korrekt, törvényes volt. Az Inside View általánosságban nem volt az. Azumitól a jöv?ben is korrektséget látok, nem veszélyes a társadalomra. A fiatal macska naivságát kinézem bel?le, olykor komoly hibát is. És ha komoly hibát kinézek bel?le, akkor oktatóként kicsit "móresre lehet tanítani". De tisztességes, rendes kedves. És bizony ? se nem zsoldos, se nem rosszindulatú. Az Inside View kapcsán megfogott többi pedig igen. És egy katona legfontosabb dolga különbséget tenni barát és ellenség között.

- Ha pedig az Inside View nem volt korrekt és úgy gondolta ? sajtóként csinál olyat ami tisztességtelen és mégsem lehet ellene nagyon védekezni... Nos az nem árt, ha megtanulja: Van olyan ami ellen ? is csak a törvények betartásával, tisztességes magatartással tud védekezni, amib?l a cseles megfogalmazás, a sok ügyvéd, az id?nként területen kívüli iroda sem húzza ki, mert az utcára ? is ki fog lépni. Aki ezt nem tanulja meg, és szándékosan tisztességtelen az bizony abba az eljárásba fog bele futni aminél nincs ügyvéd, nincs kimagyarázás, nincs csavart megfogalmazás. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. A [i:13lqs0f1]könnyebb út[/i:13lqs0f1], miszerint a sugalmazáshoz nem kell forrás, a "mi nem hisszük el, de" jelleg? írásokból ritkán van per, stb. is [i:13lqs0f1]fausti alku.[/i:13lqs0f1] Aki megköti, az pontosan tudja, hogy egyszer vége lehet miatta. Elfogadta. Nincs miért sajnálni azokat akik mindig, mindenhol a könnyebb utat választják. Pontosan tudod, hogy a Keisinger ház környékén ki az ilyen, és ott sem sajnálkozunk, nem szervezünk ment?expedíciót. Hanem ? lesz az elrettent? példa.

Bízom benne, hogy a nevezett hölgy említése kicsit helyre teszi azt, hogy itt mir?l is van szó, és számol egy kicsit az elrettent? példával. F?leg úgy, hogy most már ? is tudja, hogy az említett hölgy mekkora bajba is keverte magát.

- Aki sokszor tisztességtelen, sokszor sért törvényt az magára vessen. És nem azért, mert akkor abban az ügyben rá lehet húzni a paragrafust. Hanem azért, mert [i:13lqs0f1]veszélyes[/i:13lqs0f1] és [i:13lqs0f1]kezelhetetlen[/i:13lqs0f1], így ha biztonságban akarom tudni azokat akik védelmére felesküdtem ezeket [i:13lqs0f1]úgy kell leállítani, ahogy lehet. [/i:13lqs0f1]És nem engedhetem meg magamnak, hogy a törvényes módszerek között, ha ezt hozza a szükség esztétikai szempontok alapján kezdjek válogatni. Mert azok az emberek akik azt várják, hogy megvédjem ?ket abban bíznak, hogy megteszem amit lehet.

- Megteszem amit lehet, amit a törvény megenged. Aki veszélyes és ellenséges azt [i:13lqs0f1]le kell küzdeni, semlegesíteni kell.[/i:13lqs0f1] Ismét ez a katonai észjárás. De aki nem veszélyes, ahogy Azumi sem, annak nem kell félnie. Lehet arról vitatkozni, hogy Derezz kapcsán [i:13lqs0f1]túlzás,[/i:13lqs0f1] amit kapott. De tudod amikor a következ? esetben szarja le, kit?l jön egy felkérés, és mondjuk leállítja egy kórház, vagy egy reaktor kritikus fontosságú rendszereit, akkor a halálos áldozatok családjának, nem túl jó azt mondani: Megfoghattuk volna. Tudtuk is, hogy ilyen jellem. Korábban is volt veszélyes húzása. Ez el?re látható volt. De akkor, bár az emberrel nem, de az adott ügyben túlzásnak t?nt volna élni a paragrafussal. Nem lett volna szép tartani az esküt, hogy az ilyenekt?l a legjobb tudásom és az elérhet? összes törvényes eszközzel megvédem a társadalmat. Mert ugye a szépség, a tisztának látszó kéz a fontos. Kedves Severin, Derezz pontosan tudta, ha ilyen körökben cselekszik, mit kockáztat, de azt is ez miért a könnyebb út. Választott. Miért vennénk el t?le a választása következményeit? Ahogy Azumit, sem húzzuk ki teljesen a büntet? ZH alól, pedig alapvet?en ártatlan az ügyben, de mégis sok más tette következménye a nehéz felkészülés utáni ZH, úgy a b?nöst sem mentjük fel a következmények alól.

- És nem hiszek abban, hogy millió egyedszer elmondani neki, hogy mit csinált rosszul és ez miért veszélyes használna. Tudom, sokak szerint egy n?nek hinnie kell benne, hogy ? akár Sztálinból is jámbor kezesbárányt tudna csinálni egy mosollyal, de az ilyen fajta naivitást kinevelték bel?lem. Részben a viktimológia tantárgy kapcsán, részben a felettesek, de leginkább az élet. De azt sem hiszem, hogy egy férfi kedvéért megváltozna egy n?. Ti ugyanis ritkán használjátok a csábos mosoly és a csábító pillantás fegyverét. - A példában bár eredetileg Hitlert szokás emlegetni, arról tudom, hogy a németeknél érzékeny pont, ezért kellett váltani inkább egy Grúz kollégájára. De a kitétel gondolom egy kicsit humorosabbra veszi az amúgy roppant komoly közlend?t.

- És igen, tudom azt is, hogy Derezz még fiatal akár változhat is. Ha akar változni akkor majd jelzi, hogy beszélne velem. És mivel t?le is nehezen várok gyors, biztos és ?szinte változást nála is feltétel az együttm?ködés, és az ellen?rzött környezet. Pedig róla feltételezem, hogy magától is felfogja mit szúrt el, és ha szabadul akkor inkább hálás lesz mint bosszúálló. És ?t még viszonylag könny? kiengedni, vele nem kerülünk rövid távon komoly bajba, és akár még jó állampolgár is válhat bel?le. Gondold végig mennyivel nehezebb változást várni másoktól. F?leg olyanoktól akik az elmondásod szerint nem a hálás típusok, hanem... - Elgondolkodom hogy fogalmazzam meg a komoly aggályokat.

- Hanem legutóbb is keresett magának valakit aki eléggé borzongatóan sötét ahhoz, hogy jól érezze magát, de van annyira az ellenséged, hogy talán ne akard ott tudni, legyen meg a féltékenység is. Nomeg az ilyen választás apró bosszúnak sem utolsó. Ügyes. Nem hiszek abban, hogy a Wilbeforce választás véletlen lett volna. És nem hiszek így abban sem, hogy ne lett volna a választásában egy kis fausti alku, hogy ezekért az el?nyökért cserében valamennyi rossz is belefér. És nem hiszem, hogy a következ? fausti alkunál, a következ? ellenség felkeresésénél, ne tudná magát abba a hitbe ringatni, hogy az nem annyira gonosz, nem annyira vészes, és ? csak egy gót, aki valahogy mindig a borzongató sötét er?kt?l kapja a hatalmát. [i:13lqs0f1]Szép. [/i:13lqs0f1]Hogy tudatosan ilyen, vagy csak sodródik a háttérzajjal amihez szokott? Nem tudom, de nem is ez a lényeg igazán.

- És felfogtam. Ha Mina hiába óvott téged Sybillt?l én is hiába óvlak. Még akkor is, ha most piszok nagy csávába kevertük vele magunkat. Hiszen gondold el: Amikor megünnepled e gaztev? vesztét, akkor Mina tudni akarja mi volt, és err?l bizony sok helyen a média is beszámol. Jelenleg pedig nagy csávában vagy. Ha ugyanis eljut hozzám a pénz, akkor a sajtó eljut Minához, és sok patkánnyal gond lesz. Ha pedig nem jut el, Mina látja az átutalást, a megoldást, a segítséget, de a sajtóban azt is, hogy ülünk itt hárman... Lesznek kérdései. Ha pedig Sybillen csattanna az ostor, nos akkor nem tudom miért ne számolna ? be, ha máshogy nem, hát az ügyvédjén keresztül mindenr?l a sajtónak. És nem tudnánk azt mondani, csak szakmai érvek döntöttek, ha a személyes ügyeid miatt változna az álláspont, így a sajtó is harapna.

- Mina pedig kíváncsi lesz mit láttam itt a Sybill kérdésben. [i:13lqs0f1]Nem lesz egyszer? olyan választ találnom amib?l nem lesz balhé, de megpróbálom. [/i:13lqs0f1]Sybillnek persze meg lenne, meg lett volna a lehet?sége, hogy olyan választ adjon ami nekem is jó, neked is jó és meg?rzi a családi békédet. De vajon van ennyire hálás természet?? Vajon úgy fog t?nni, mintha ? egy fontos könyvet, vagy információt adna neked, amiért te elintézed a vádalkut? Nem hiszem. Vagy most is azon gondolkodott, mit hagy, mit nem, hogyan tehet [i:13lqs0f1]ellenem[/i:13lqs0f1], és nem azon, hogy hogyan változtathatna a saját helyzetén, hogy ne jelentsen többet problémát. Vajon mi lesz a következ? alkuja amikor, már nem csak Mina zavarja, hanem azt veszi észre velem is többet lógsz? És nem csak fiatalabbnak t?nök, de még, ha mást nem, hát a veszélyek mérlegelésénél foglalkoztam a korával? Szerinted a féltékenység, a birtoklási vágy, a bosszú kapcsán nincs meg ennek a toxikus háttere? Mina, ha azt tudja velem vagy nem féltékenykedik. Pedig vele együtt vagy, de mégis ott a bizalom mindkett?nk irányában. Nem csak a félelem, a gyanú, irigység kerül el? nála, s?t... A bizalom és a szeretet is. Na ebben is eltér Sybillt?l.

- Viszont jó emberismer? és Sybillt ismeri valamennyire. Vajon t?le miért tart? Miért nem örül, ha vele vagy? Vajon ? is egyet értene veled, ha ártalmatlan gótnak tartod, vagy megjegyezné sajnos te még mindig ilyennek akarod látni? És vajon csak véletlen, hogy nem zavarja Sybillt a pont ilyen toxikus háttér, amikor pont erre van pszichológiai motivációja? Amikor pont e szerint viselkedik és pont ? is kelti ezt a háttérzajt? Amikor a féltékenységre, önzésre, bosszúvágyra épít? er?k vannak az otthonában ?t támogatni, amikor ? pont ezen er?k mentén cselekszik? Vajon ilyenkor csak gót és poz?r? Vajon az évek óta tartó dolgok, az összes ilyen választása csak póz és máz lenne? Vajon amikor üres bábnak, kicsit értéktelennek tekintenénk, nem szítanánk tovább a dühét, bosszúját? De azt tudom, hogy nem üresebb ? a Keisinger ház közeli elrettent? példánál, és mint tudjuk az sem ússza meg a tervezett büntet? ZHval és általános megvetéssel a helyzetet. ? pedig még az utolsó vacsorára sem számíthat. És nem hiszem, hogy szánalomból küldenél neki akár csak egy közepes szeret?t két hamburgerrel.

- Miért pont olyan Sybill, mint az otthoni háttérzaj? Els?sorban azért, mert amit Sybill csinál veled, ahogy ki akar sajátítani még akkor is, ha a tények azt mutatják nem így van, pont úgy akarja Wilbeforce mama kisajátítani az Istent, Jézust, és a hitet. Mindenki mást maró rosszindulattal, féltékenységgel, kicsinyes bosszúval kizárni bel?le. L?n csoda, pont ez illik össze azzal amit Sybillr?l feltételezel. Ha ezek után azt látom, hogy az ilyen toxikus háttérzaj nem zavarja, akkor vajon a leplezés, a milyennek akarhatod látni, stb. mellett félre szabad dobnom a profilt, a látható összefüggéseket? Pontosan tudom, ha Mina nem tudta felébreszteni a gyanúdat, én sem tudom. Pontosan tudom, hogy Sybill a fiatal korod egy darabja, okkal idealizálod, okkal akarod olyannak látni akit nincs miért üldöznünk. De ezért nem vállalunk felesleges kockázatot, sem a nyomozásban, sem a sajtó el?tt kockáztatva a családodat. Szerinted mit szólna Mina vagy Otto, ha azt hallaná, hogy Azumi elbírálását megkérd?jelezed, ?t is bajba keverted volna, hogy Sybill ne csak vádalkuval ússza meg, hanem minden törvénytelen kedvezményt kapjon meg, annak ellenére, hogy ennyi szempontból gyanús?

- Egy kicsit még az is eszembe jutna, hogy én hiába is kérnék különleges elbírálást Azuminak, ugye? Itt pedig a te családi békéd érdekében, még úgy is kell mutatni a dolgot, mintha én akartam volna mindenképpen vádalkut, és azért kértem volna segítséget, hogy ?t egy kicsit elengedhessem.

- És bár kockázatos neki vádalkut ajánlani, még ilyen ellen?rzéssel is, és most drága is lett ebben a helyzetben, ezt az érveid és a kérésed alapján megtettem. Ennyiben alkalmazkodom. És igen, ha ? ennek kapcsán inkább [i:13lqs0f1]pozitív[/i:13lqs0f1] dolgokat mutatott volna, akkor lehet, hogy elgondolkodom rajta, hogy mit lehet kedvezni. De nem azon gondolkodott, hogy felmérje mibe keverte bele magát, mib?l húzzuk ki, és hogyan köszönje ezt meg. Hanem azon nem akarja hagyni, és szerintem még tervezi hogyan törhet borsot az orrom alá, hogy lehet ez még drágább. Vajon az dühíti, hogy több id?t töltünk együtt, hogy a családi ünnepségen ott lehetek? De hiába hallotta, hogy itt drága és kockázatos szívességet teszek neki, sem megköszönni nem köszönte meg, sem javaslatot nem tett arra, hogy lehetne mindannyiunknak jobb. Ellenben szerintem azon többet gondolkodott, mimet kellene összekarmolnia ahhoz, hogy kevesebb id?t töltsek veled, ha látható helyen nem mer összekarmolni, mert tudja, akkor a csapatom kicsinálná. Pedig, ha azt látnám felmérte a hibáit, és most kifelé sodródna abból amibe eddig bele sodródott, kicsit más lett volna helyzet.

- Szóval ha Sybill viselkedése, hozzáállása, nem fog gyökeresen megváltozni, nem hiszem, hogy túl jó barátn?k lennénk. És csak bizakodhatom benne, hogy ezt a vádalkus megoldást nem fogom nagyon megbánni. Már azon túl, hogy minden kis kitörési kísérletér?l olvasott jelentés kapcsán azt tudom, mibe került ez nekem. Szóval hiba a megjegyzés, a kir?l mit gondoltál a helyzet ilyen. És ha egy ilyen [i:13lqs0f1]drága[/i:13lqs0f1] és kockázatos dolgot teszek a józan meggy?z?désem ellenére, és nem látom, hogy Sybill akár egy kicsit is meg akarna nyugtatni, akkor sajnos ezen nincs mit tovább magyarázni, alkudozni, kisebbnek beállítani az ügyet. Vagy esetleg valamelyik?tök változtatni akar a feltételeken?

~~~~

Ugye a szimuláció kapcsán a cél tényleg egy klasszikus Agatha Christie krimikre emlékeztet? történet, de természetesen egyedi, eredeti és különleges. Mivel az esti történet már kész van, ha ahhoz hasonlót szeretnék mutatni, nem most kell azon gondolkodnom, hogy az újonc miatt esetleg gyilkossági nyomozás helyett lehetne egy ékszerrablás, vagy éppen egy Augustus nev? kínai pincsire épít? kis történet. Dehogy. Átgondolom a feladatot ami lesz, és ahhoz legjobban hasonlító scenariot futtatom le. Szerencsére a krimik alap kellékének számító "er?szakos halálon" (a halál sosem kérdez meg, hogy az illet? akar-e élni még egy kicsit) túl akad ebben romantika is, és érdekes hangulatos környezet, barátság is. A történet így kicsit összetettebb...

More
12 years 4 months ago #4662 by Nyarlathotep
-"Nézd! Kezd most már nagyon tele lenni mindenem ezzel az újságíró maszlaggal. Az hogy most olyan vagyok, mint a mosott sz@r, az is ezeknek a gyökereknek köszönhet?, de majd mindjárt beszélek én a fejükkel. Ha akarnak valamit, akkor jobb, ha interjút kérnek." néz körbe, de persze senki nem reagál semmit. A rend?rök teszik a dolgukat, azaz úgy próbálják belerakni a testrészeket a hullazsákba, hogy minél kisebb felületen érintkezzenek velük. Nyilván félnek megérinteni ?ket, ugyanis a szimpátia törvénye akkor már m?ködik egy nagy hatalmú fekete mágus meg még halálában is kapcsolatban marad sok mindennel pusztán azért, mert eddig kapcsolatban volt. Újságírónak meg úgy t?nik nyoma sincs. Legalábbis eddig még.

-"Zamran noqodol!" parancsol maga elé a professzor, mire szinte mindenki felé fordul, vagy négyen még el? is lépnek.
-"Hoppá! Nem ti... Öhhh... Ol noaln ojiad!" inti ?ket vissza egy legyintéssel, mire azok úgy térnek vissza a munkájukhoz, mintha mi se történt volna.
-"Ezek szerint ha interjút akarunk adni, akkor még várhatunk. Vagy ha gondolod, kipróbálhatom a környéken a közép énokit, vagy akár a magas dialektust is, csak azt nem akartam, mert akkor iderohan az egész blokk. A lényeg viszont annyi, hogy fel?lem az újságírók azt írnak, amit akarnak. Mina eddig megbízott bennem, szerintem ez után is meg fog, f?leg ha amúgy se tartanám ezt a helyzetet titokban el?tte. Se azt hogy találkoztunk itt, se azt, hogy mi történt Sybillel. A nap végén persze nyilván mi is beszélgetünk, én is megkérdezem a véleményét, hátha van valami remek ötlete, vagy jó javaslata, vagy csak egyszer?en nem helyesel valamit. Úgyhogy írjanak az újságok akármit, ennek így nem hiszem, hogy túl sok visszhangja volna otthon, leszámítva azt, hogy megkérdezem, hogy mit javasol, vagy hogy szerinte mit kellett volna tennem, ha már az ? elvileges riválisáról van szó, bár szerintem ha megkérdeznéd, ? azt mondaná, hogy Sybill labdába sem rúghat mellette és hogy ez a konfliktus már akkor eld?lt, amikor megesküdtünk. Szóval ha nem kell a pénz, a te dolgod, de ha az újságokra hivatkozol, akkor csak közlöm, hogy nem érdemes. Mellesleg meg ha jól tudom Ishmael esetében nem mint hatóság voltál jelen, ahogy én sem. Ha el?re közöltem volna, hogy mit is akarok csinálni, akkor igen, de pont ezért nem mondtam. Még a végén letartóztatod itt nekem és akkor nem tudtam volna kinyírni. Társként viszont én úgy érzem, hogy jár. Nem azért mert neked épp kell, hanem azért mert itt voltál, fedeztél és segítettél befizetni azt a rengeteg elmaradt tagdíjat."

-"Mellesleg szerintem Sybill sem akar ilyesmivel menekülni a szorult helyzetb?l, ugyanis ez nem menekít meg senkit semmit?l, f?leg t?lem nem. A másik dolog meg az, hogy ha velem hozzák össze, akkor az az ? családját fogja tönkrevágni. Én megoldom a dolgot, ? viszont nem tudom, hogy hogy fogja megoldani. Mármint nem tudom, hogy hogy fog olyasvalakinek a szemébe nézni, akinek szült két gyereket. Nem beszélve arról, hogy hogyan fog a gyerekei szemébe nézni. Úgy kihozni valamit, hogy az úgy néz ki, hogy én er?sen próbálkozom az egy, de úgy kihozni valamit, hogy az úgy néz ki, hogy össze is jött és már mióta megy az meg egy olyan második, ami nem igazán életképes. Vagy ezt akarod?" fordul a professzor Sybill felé.

-"Ez nem csak szerinted sok, maradjunk ennyiben." jegyzi meg Sybill.

-"Azumit hagyd ki ebb?l. Semmi köze hozzá. Ha ti ketten Minával ennyire mellette vagytok, hát legyetek. Nem fogok nektek keresztbe tenni, viszont ne ragadj meg minden alkalmat, hogy az orrom alá dörgölhesd. Nyertél, oké, ünnepeld meg, de ne kényszerítsd rám az ünneplést addig amíg nem láttam, hogy jó a vége a dolognak. Szerintem nem sok esélye van a dolognak, de pont azért nem fogok keresztbe tenni, mert mi van ha mégis. Otto még nem forrta ki magát teljesen, még nem állt be semmilyen irányt?je sem, így akár még jól is kijöhet, én viszont minimalizálni akarom a lehetséges károkat. Ha ti ketten a lány mellett álltok és úgy látjátok, hogy jó, akkor azt mondom, hogy két security checkpointon átment. A harmadikon, az enyémen viszont nem, mert tudom, hogy én is mekkorát változtam. Addig amíg nem látom, hogy ez hová halad addig ne is várd, hogy úgy álljak hozzá, hogy "hey ho, let's go". AZ viszont már más, hogy teljesen ellent sem fogok mondani mert akkor azt fogom elérni, hogy Otto már csak azért is ?t fogja választani, bármit is gondolt el?tte. Viszont ha motoszkál valami a fejemben ezzel kapcsolatban, biztos, hogy meg fogom t?led kérdezni, csak ha rajtam múlik akkor nem itt és nem most mindenki füle hallatára. Illetve most már mindegy, én sem gondoltam bele, hogy ilyen mozgalmas lesz a dolog, Ishmael se jelentkezett be nálam id?pontra, de innent?l lehet, hogy az ilyesmit kett?nk között kellene tartani, ugyanis Sybill bármennyire is az exem, nem hiszem, hogy túl sok köze volna a családi problémáimhoz, kivéve ha ? okozza ?ket, de most nem ez a helyzet, úgyhogy most maradjunk ennyinél."

-"A katonai jelleg? ellencsapásra meg én annyit tudok mondani, hogy szerintem ebben az esetben ágyúval l?sz verébre. Az igazi veszélyt már kizártad, a többi meg bürokrácia, ha engem kérdezel. Én nem látom ezt az ezernyi veszélyt, de ha te látod és te szerinted ezért ölni kell, akkor ölj. Az ilyen veszélyek fölmérésében nyilván te vagy a kompetens. Derezz kapcsán meg csak annyit tudok mondani, hogy szerintem tényleg túlzás, hisz ha jól vettem ki azért jött ide, hogy kikeveredjen ebb?l. Na most megfogtad, innent?l az életben nem fog tudni kilépni ebb?l, akkor sem ha akar. Ki a fene akarja majd foglalkoztatni ilyen sáros múlttal? De mivel ez sem tartozik ide, ezt sem itt és most kellene megbeszélni, ha egyáltalán meg kell velem beszélned. Mint mondtam, nekem senkim. Az már más kérdés, hogy bizonyára föl tudtam volna használni valamire, de így már nem akarom én sem. Még csak az kéne, hogy innent?l az legyen az újságban, hogy pártolom a terrorizmust!"

-"Nem, a Willbeforce választás nem véletlen, ahogy én sem hiszem, hogy véletlenül választottam volna akkor, amikor Mina még a Holdban sem volt. Viszont az sem véletlen, ahogy ma ezer horror punk rajongó választ így a hasonlók közül. Én erre csak annyit tudok mondani, hogy Sybill sem Blythe munkatársa akart lenni, pedig ha tényleg igazi sötét hatalomra áhítozott volna akkor elszeg?dik tanítványnak, vagy akár megpróbálhat kapcsolatba lépni Blythe patrónusával. Ha úgymond képvisel?nek, azaz sámánnak pocsék is lett volna, beavatást még nyerhetett volna. Majd minden szellem tud olyan titkokat mutatni, olyan rejtett er?forrásokhoz hozzáférni és ezekhez hozzáférést biztosítani, amik egyébként elérhetetlenek. Ezt viszont nem tette meg. Nem úgy, mint ez a cadaver itt." bök az egykori Ishmael bezsákolt darabjai felé. "A mai napig én magam is jól érzem magam hasonló környezetben, de Mina is, de azért van egy vonal, amit az ember nem lép át, ha másért nem, hát azért, mert tudja, hogy onnan nem tud visszalépni. Ha emlékszel arra, amit az Addams családról mondtam, hát igen. Ott nem látszik, de ?k átlépték azt a vonalat. Ezt ugyan már a komédia nem mutatja, mert az nem volna humoros, de ha akarod, akkor meg is tudom mutatni, hogy mib?l következtetek. Viszont itt, szerintem úgy mint régen, nincs másról szó, mint az igazi hatalomról és arról, hogy ett?l hányan félnek. Minél többen, annál inkább valószín?, hogy hatalma van az illet?nek. T?lem is elegen rettegnek és igen, erre igencsak rá is játszom. Hasonló helyzetben viszont én sem tennék semmit, ugyanis nem volna elegend? er?m ahhoz, hogy megvédjem magam Blythe hatalmától. Én ennyit mondok, de bármit is tegyél, tedd csak nyugodtan, ha a paragrafus és a f?nökeid ezt várják."

-"Ennek a média visszhangja engem mint mondtam magasról nem érdekel. Biztos vagyok benne, hogy a családi béke megmaradna. Mellesleg err?l meg én magam fogok otthon beszámolni, szóval mindenképpen el?zlek, a többit meg nyugodtan megbeszélheted Minával. De ha akarod, akár velem is jöhetsz. Ha t?lem nem kell a részed, akkor majd megkérem Minát, hogy adja ? oda."

-"Szerintem azért nem örül, hogy ha vele vagyok, mert föltételezi, hogy Sybill bajt keverne, az meg kinek hiányzik. Most viszont Sybill nemcsak hogy nem tud, de nem is merne semmi ilyesmit csinálni. Nem beszélve arról, hogy most annak a lehet?sége sincs ott, hogy Wilbeforce asszony lép elénk Sybill b?rében. Blythe ugyanis úgy gondolta, hogy mi valami olyasmivel vagyunk kapcsolatban, ami neki létfontosságú. Ez régen lehet hogy így volt, illetve nem lehet, bizonyos, csak akkor ugye minden az ördög volt, ami nem kapcsolódott Yeshua ben Yusuf elgyötört, utolsó görcseiben vonagló testének képmásához, legyen az YHWH, Allah, vagy Yaji Ash-Shuthath. Igen, az utolsó az arab és te úgy ismered, mint Yog-Sothot. Lovecraft ugyanis nem tudott arabul, de próbálkozott. A kifejezés egyébként egy figyelmeztetés volt arra, amit most Bug Cityként ismerünk. Annyit jelent, hogy jönnek az abnormális dolgok. Jöttek is. Ami viszont a figyelmeztetést küldte azon rajta ragadt az arab kifejezés ékes fonetikus angolsággal leírva. Viszont a szimpátia törvényei így azt is az ördöghöz kapcsolják, ami nem az, egészen addig a pillanatig, amíg hívsz valamit és tényleg az ördög jelentkezik helyette. Így hivatalosan mi is kemény sátánisták vagyunk, valójában viszont messze nem. Csak keresni kell egy tiszta fogalmat, amit a szimpátia nem szennyezett be. Yog-Sothot neve így szürke, az eredeti arab figyelmeztetés az fehér, Tawil at Umr, meg megint csak fehér, csak ha valamikor úgy döntesz, hogy megpróbálsz úgy kommunikálni ezzel az entitással, hogy kizárod a fogalomkörb?l azt a szegény zsidó filozófust, aki a saját igazára föltette az életét. Na Mina ezért nem szereti, ha velük közösködöm. Viszont ez a nemzedék szakadár nemzedék, hisz nem lelkészekkel folytatódik, hanem eddig egy remek tudóssal, egy góttal és az utánuk következ? meg egy üzleti iskolát végzett máguslánnyal és egy még nem tudom mivel. Szerintem még Timmy sem tudja."

-"Sybill meg szerintem nem ki akart sajátítani, csak egy kicsit régóta folyik már ez az ellenségeskedés. Nem tudna kisajátítani, ahogy én sem tudnám. Mindkett?nknek megvan a magunk élete, viszont Minával egy ideje csesztetik egymást. Ha valamikor el kell ásni a csatabárdot, akkor azt most kellene és nem miattam, hanem mindkett?nk családja miatt. Az öregasszony most már nem akadály és nincs is itt, s?t nem is lesz. Ezt viszont kettejüknek kellene megbeszélniük. Nem szövetséget ajánlok, ilyet addig nem fogok tenni, amíg meg nem tisztítják a nevüket, mint szimpatikus fogalmat a Sátán befolyásától, viszont ahhoz most jó a környezet. Le merném fogadni, hogy ha a mostani háttérzajt összehasonlítjuk az eddigivel akkor már egészen más képet fogunk kapni. Én ennyit tudok mondani és nem akarok ezen többet agonizálni. Ha úgy érzed hogy emellett is ölnöd kell vagy nyomoznod kell, vagy be kell zárnod valakit, akkor tedd. Te vagy a hatóság, te tudod jobban és te vagy otthon."

-"Van valami hozzáf?zni valód ehhez?"
-"Igazából nem tudok mit mondani. Azt mind tudjuk, hogy így bármit is mondok az nem ér semmit, mert azért mondom, hogy mentsem magam. Azt ugyan nem gondoltam, hogy ebbe kívülállókat is belerángatsz, de amint látom te sem gondoltad. Neked csak annyit tudok mondani, hogy bocsánat, hogy ez eddig elhúzódott, majd maximum beszélek Minával, ha egyáltalán még engednek. Magának meg megint nem tudok mit mondani, hisz a helyi törvény paranoiája ugyanúgy jogos, mint a magáé. Viszont ez így kicsit hirtelen jött. Nem gondoltam, hogy az el?tt kell ezt megtennem, miel?tt egy életre elásnak valami ismeretlen helyen."

~~~~~

Illetve összetettebbre szeretnétek a történetet, de sajnos tömöríteni kell, hisz ez ugyer nem Mátrix szimuláció és bár nagyobb a sávszélesség a tartalmak átvitelére, ugyanaz a helyzet itt is, mint a mozinál. Az id?keret miatt bizonyos dolgokat ki kell vágni. A Mátrixban az ember gyorsan leél kélt életet is csak azért, hogy másnap leéljen még kett?t, a valóságban viszont ez egy feladat, egy kihívás, amib?l illúziók segítségével egy kicsit többet is ki lehet hozni, mint egy locked room mystery, viszont mivel csak egy éjszaka egy kis szelet jut erre úgy, hogy az adott résztvev?knek szórakozni is maradjon ideje, sok dolognak mennie kell a tervezetb?l. F?leg úgy, hogy ezek nem folytatásos feladatok, vagy csak igen lazán függenek össze, kb. úgy, mint a Poirot vagy a Sherlock történetek. A f?szerepl? vagy egyetlen motívum köti ?ket össze. Ezt barátságra, összetartásra igen nehéz úgy kihozni hogy egy versenyr?l van szó, aminek komoly díja van, f?leg úgy, hogy igaz a sportban is akadnak barátok akár az ellenfél csapatából is, de ot is csak meccs után. A verseny és a barátság ha egyedi díjazás van, akkor nem fér össze, csapatos díjazásnál meg vagy fejenként van a díjazás, vagy igen kevés lesz mondjuk tíz f?nek az a 25000 nuyen, f?leg úgy, hogy az volt a tervezet, hogy a gy?ztes az vehessen magának egy jobb kiberterminált vagy egy jobb autót, így ez a motívum ki fog esni, hacsak nem az a cél, hogy az önfeláldozásra hozd ki [kik azok akik segítenek a barátjuknak és elbukják a nyereményt azért, hogy az vehessen egy jobb autót], de nem ez a cél. Ez olyan képet sugall amit te nem akarsz. [A katonaság nem arról szól, hogy negyvenen dolgoznak azért, hogy egy valakit el?léptessenek. Fontos az önfeláldozás, de nem ilyen formában. A nem hagyunk hátra senkit és a legyél csak inkább te a tábornok, pedig én végeztem el a munkát az nem ugyanaz.]

Az egész buli alatt csak egyetlenegy mondhatni furcsa esemény történik, de igazából az sem annyira furcsa, ismerve Amy múltját. Az egyik szimuláció végén ugyanis egy fura szerzet lép oda Amyhez azzal, hogy ? tudja, hogy most mit szeretne. Sokan meglep?dnek persze ezen, hisz az illet? egy vézna nyakigláb, göndör répavörös hajjal megáldott fickó, talán valami geek féle , aki egyáltalán nem t?nik olyasvalakinek, aki mások fejében olvasson. Látszik, hogy sietett, valószín?leg nem is hallott arról, hogy itt valamiféle buli készül, hisz még a zoknija is felemás és a szemüvegét is földelésszín? szigetel?szalag fogja össze. Persze a srácok közül néhányan már tesznek egy két megjegyzést, miszerint ?k is tudják, hogy Amynek mire van szüksége, de azt is tudják, hogy egy ilyen töketlen arról azt se tudja mi az. Erre persze hangos röhögés a válasz, amire Amy jegyez csak meg annyit az elvörösöd? fickónak, hogy seggfejek.

-"De tényleg tudom, hogy mit akarsz." mondja a srác, amire Amy kérdez vissza:
-"Valóban? Akkor mit akarok?"
-"Szerintem ezt." ad át egy dobozt, amit egy fekete zacskóba csomagolt. Nyilván nem is olyan rég vehette ezt az ajándékot, amit abból lehet sejteni, hogy még a blokk is benne maradt.
-"Mib?l gondoltad, hogy ezt akarom?" kérdez vissza Amy.
-"Nem tudom, csak úgy éreztem."
-"Ha nem találtad volna el, akkor azt mondtam volna, hogy ez valami vicc, de egyébként tényleg az eperfagyi járt az eszemben egy ideje, pedig nem is az a kedvencem..."
-"Hanem a barackos..." fejezi be a srác.
-"Ezt is megérezted?"
-"Nem, de ezt te magad mondtad az egyik interjún, ha jól emlékszem a Walk In extrái között."
-"Azt nagyon kevesen látták."
-"Igen, mert utána elt?ntél egy id?re."
-"Azt is tudod, hogy miért?"
-"Igen. Azért mert komolyan vetted a karriered. Aztán eltiltott t?le az orvos. Csak... Csak nem akartam mondani amíg nem kérdezed."
-"Bámulatos, de valóban így volt."

-"Lábmunkában én se vagyok rossz, de másban sem..." jegyzi meg az egyik futballista [ha most Aika itt volna akkor konstatálná, hogy ugyanaz, akit Lexi a toborzásnál egyszer már rendre utasított].
-"De téged nem kérdeztelek, ugyanis gorillákkal nem közösködöm." rázza le ennyivel Amy.

-"Tudod mit..."
-"Melvin."
-"Tudod mit, Melvin? Cseréljünk címet és ha valamikor a közeljöv?ben rá is fogok érni a sok munka mellett, akkor majd elmehetnénk valamerre. Ezekkel a marhákkal meg ne is tör?dj. Ezt pedig köszönöm."
-"Szívesen. Szia!"
-"Szia!" köszön el t?le Amy, amire körülbelül úgy megy, illetve inkább tántorog ki, mintha most döntött volna be egy teljes üveg jófajta orosz vodkát. Azt a fajtát, amit az UCAS területén tilos italként forgalmazni, mert túl er?s.
-"Hát ez furcsa volt..."

-"Nekem mondod? Nem láttam a srácból semmit sem." szólal meg egy újabb valaki, ezúttal viszont lány.
-"Ja, bocsánat. Alexia Barkley, a barátaimnak Lexi." nyújt kezet az új jövevény.
-"Valahogy sejtettem." fog vele kezet Amy kicsit kelletlenül. Valószín?leg nem a név zavarja.
-"Csak nem beleolvastál a fejembe?" kérdezi Lexi.
-"Nem, de a híred megel?zött és rád ismertem. Meg nem látlak téged sem. Illetve a körvonalaidat igen, de azon belül semmit. Csak úgy érzek ezt-azt, de az még semmit nem jelent. Viszont amikor Azt mondtad, hogy Melvinb?l nem látsz semmit, egyb?l arra gondoltam, hogy te lehetsz Lexi. Te szoktál mindenkit átvilágítani és kiolvasni, akár akarja, akár nem." mondja Amy úgy, hogy látszik, hogy legszívesebben figyelmeztetné, de valamiért nem teszi. Lehet, hogy Lexi álcája mégsem olyan átláthatatlan, mint ahogy azt ? szeretné?
-"És? Ugyanúgy félsz t?lem, mint a többiek?"
-"Nem, csak tartok, de egyébként ha gondolod, nyugodtan olvashatsz a fejemben, csak ha kérdezel az barátságosabb."
-"És id?igényesebb is, de sebaj, ha így látod, akkor inkább kérdezek."

-"Tényleg, Wayne, ha ennyire tudod, hogy mit akar Amy, akkor bizonyára már sikeresen fölvettek az Íziszbe és ott tanultad meg kiismerni a lányokat ilyen gyorsan. Ha viszont így van, akkor mi a fenét keresel itt?" kérdezi Lexi a nagydarab futballistát, mire az egész csapat fölröhög. Wayne csak fenyeget?en körbenéz, amire legalább a csapata elkussol.

-"Egyébként meg szerintem rohadt gyorsan jelentkezz Azuminál teaszertartás órákra. Mindketten tudjuk, hogy Amy kimondottan szereti a teaszertartást, nem igaz?"
-"De..." válaszol Amy elgondolkodva talán azon, hogy Lexi most beleolvasott-e a fejébe, erre viszont most már akkora röhögés támad, amit még a KUSS! vezényszó se tud lecsendesíteni Wayne saját csapata részér?l sem.
-"Err?l ennyit. Egyébkiént nem olvastam, csak olyasvalakinek t?ntél, akinek ez bizonyára tetszeni fog, így blöfföltem és reméltem, hogy ha nincs is így a hatás kedvéért azt fogod mondani, hogy így van."

Csapat riadó!

More
12 years 4 months ago #4663 by Nyarlathotep
(Sajnos a korábban írt válasz elveszett, innen meg autosave sem megy, így megpróbálom újra írni)

- Ha a sajtó nem zavar, legyen. Jól fog az most jönni. Csak pontosan érted miért vagyok óvatos. - Fogadom el a pénzt, jól fog az most jönni a pénznek. Ráadásul talán a firkászok sem mernek most ebbe belekötni.

-Derezz kapcsán nem hiszem, hogy ne lenne aki alkalmazná. És nem csak azért, mert a törvényes zsoldosszövetségek esetén is jó ajánlólevél a zsoldos jellem. Nem csak azért, mert kifelé a tanúvédelmen át vezethet az út, az meg akár tiszta lap is lehet. Nem csak azért, mert amennyiben más lehet?sége nem lenne én is alkalmaznám. Els?sorban azért, mert ugye nem egy olyan embert ismerek akinek a rossz hírneve nem volt akadály az alkalmazásuknál. A cégeknek is, a seregnek is kell támadóbb szemlélet? dekás is, és rá már lehet mivel nyomást gyakorolni, így már túl van a lázadáson és nem erre készül. Azt pedig nem feledd, inkább választ sok cég kétes múltú embert, mint kétes jöv?j?t. - Mutatok rá jópár lehet?ségre.

- Végezetül pedig, nem tudjuk Derezz kinek akar majd dolgozni, de tény az, hogy akár saját cége is lehet. De ne feledd, ? nem az a fajta b?nöz? aki a rendfenntartást disznóknak hívja. Egyszer?en megszokta azt, hogy nem kapják el. Sem az ártatlan csínyen, sem a nagyon, de mégis megszokta azt, hogy minden kisebb-nagyobb húzása kapcsán izgulhat részben a jég probléma, részben a zsaruk miatt. És azt is tudja, hogy a sok kisebb ügye is elég összeadva ahhoz, hogy az élete végéig börtönben üljön. Játszott, vesztett. És kinézem bel?le, hogy ha megfogtuk akkor a gy?ztes csapathoz akar tartozni, itt fogja keresni a kihívást. - Azt mondanom sem kellene, hogy nem ? lenne az els? hasonló korú dekás aki ilyesmire adná a fejét.

- Vannak olyan dolgok amikr?l mindannyian tudunk. Például arról is, ha háttérzajjal vagy szimpátiával megágyazunk bizonyos szellemeknek, akkor azok a szellemek belépnek. És arra kell odafigyelni, milyen formára is alakítjuk a várost. Te azt mondod Sybill nem fordulna nyíltan az Ellenséghez. Nekem viszont eszembe jut valamilyen tea, és a tény, hogy aki azt használja sem nyíltan fordult valahova. Sok olyan b?n és hiba van aminek a valós következményeit csak túl kés?n tudjuk meg, amihez nem kell nyíltan és szándékosan átlépni azt a bizonyos határt.

- Nincs az a diák aki ne trükközne a vizsgán. De egy diák kicsit messzire ment. Nincs az a diák aki ne lenne benne a hagyományos csínyekben. De ugye a bugyi lopás és a nyilvános vetk?ztetéssel járó bugyi rablás között is vannak különbségek. Pláne akkor, ha olyan ember útvonalát, id?beosztását nézve támadnak akivel kapcsolatban fóbiát is emleget a pletyka, és aki megtámadásából bizony céges csapatokkal szembeni háború, vérengzés is lehet. Más a szokott stikli a boltban, és más az amikor az oda idézett szellemr?l kiderül, hogy rádióaktív és ebb?l baj lehet. Más egy kicsit szabálytalan újságírói munka, és más ennek kapcsán sorozatgyilkos rejtegetése. Mindegyikr?l el lehet hitetni magunkkal, hogy apró dolog, mindegyik olyan romlás amit beengedünk, de mindnek nagyon súlyosak a következményei. A "csak kicsit megyek gyorsabban, az bocsánatos b?n" és a letarolt iskolás csoport között is vékony a mezsgye. - Nem kell mondanom, hogy hibátlan ember nincs. De van különbség a között, hogy meg akarjuk el?zni a bajt, és a között, hogy másokra mutatva elvárjuk a saját hibáinkat, b?neinket nézzék el, és megismételjük. Ha Sybill kapcsán a rendszeres problémákat megpróbálják egyesével kimagyarázni, az csak az utóbbi felé billenti a mérleget, és ez az egyértelm? probléma.

- Ha végig gondoljuk, hogy a városban növekv? háttérzajt ez a fajta beszivárgó romlás formálja, és ennek készíti el? a terepet, erre hangoljuk az átjárót, és az ilyet kedvel? idol hívei kerülnek el?, akkor bizony nem fog megmozgatni, hogy csak pózból, mázból, család miatt, vagy bármi más el?adott körülmény okán segíti tudva, vagy tudatlanul valaki ezt az idolt. Az észrevehetetlen fausti alkukat, a beszivárgó, ártatlannak látszó romlást eddig is nehezen vettük észre. Még akkor is, ha a saját környezetünkben volt. - Remélem Severin magától is tudja melyik diáklányról van szó.

- Ha pedig ennek egyre súlyosabbak a következményei, nem egy gyilkossággal és Sybill családjához köze van ennek az idolnak, akkor joggal teszem fel a kérdést: Vajon Sybill észrevenné, ha a családja olyasvalamit csinál amit nagyon nem kellene, vagy megszokásból segít a szeretteinek úgy gondolva, apróság az egész? A milyen háttérzajban érzi kicsit jól magát, az ami eszébe jut az emberi, stb. sokadik alkalommal már nem ment? körülmény. Kiváltképp nem akkor, ha megtörténik amit?l tartok, és bizony az el?zmények, az adott ember elengedése is szóba kerül. És ebben a helyzetben senki sem szeretne azzal foglalkozni, hogy indokolja miért engedett el sok jel ellenére valakit.

- Ellenben ha a szigorú ellen?rzés meg nem is kerülhet?, az ok pedig szerintem Sybill számára is érthet?. A kérdés az, hogy ebben a helyzetben akar-e azért tenni, hogy a szükségszer?en bekövetkez? ellen?rzés kevésbé legyen kényelmetlen. Ugyanis az ehhez fontos szempontjai közül azokat amik létér?l sem tudok, nem mérlegelhetem, ellenben ? beszélhet ezekr?l. Így az alkut, a feltételeket formálhatja. Ha akarja.

~~~~~~

Azért az egész estés (éjszakás) bulira csak odaér Aika is... (Ugye Gina kifejezetten számít Aika társaságára)

A történet szerkezete pedig könnyen megoldja a változatosságot, nem kell ehhez sok dolgot tenni, csak éppen 4 f? kategóriára osztani a buli résztvev?it. És bevezetni azt, hogy az információt tartalmazó helyszínek közötti "utazás" miatt nem lehet gyorsan egymás után két helyszínre bemenni. A kett? között bulizni kell. Ez szerintem elég.

Az els? kategória az egyszer? versenyz?k, ?k egy helyr?l indulnak. A f? feladattal jól tudnak haladni, a legfontosabb helyszíneket látják.
A második kategória a ház tagjai. Mivel különdíjért versenyeznek, ?k nem a jó helyszínekr?l indulnak. De a küls?sökkel együttm?ködve, azokat segítve jó esélyük van, a második helyre.
A harmadik kategória tagjai a "Nem játékos karakterek", rendez?k.
A negyedik kategóriát azok a vendégek alkotják, akik nem akarnak nyomozni, de a játékban, a buliban benne vannak és információt birtokolnak. Ha valaki meggy?zi, elcsábítja vagy éppen meghódítja ?ket, azt segíthetik.

Innen pedig könnyen el lehet érni, hogy a történetben minden benne legyen, nyomozzanak, csapatmunka is lehessen. Hiszen a 4 féle résztvev?nél más-más információ van. A segítséget pedig többnyire viszonozni kell és érdemes is, hiszen ha a másik nem jut el?re, akkor kés?bb ? sem tud segíteni. A struktúra könnyen felállítható. Ezzel pedig nincs semmi baj. Máris van nyomozás, romantika, erotika, barátság, összetartás, stb és mégis egyszer? a dolog. És Jeff is tudja, hogy bizony a szerepjáték, amikor Roleplaying Wargame volt még, akkor ilyen egyszer? munkamegosztásról szólt. Így ezzel a felépítéssel sok baj nem lehet. Azt az egyet leszámítva, hogy ha sem Gina sem Aika nem játszik, akkor nem m?ködik a "story részeként" való közeledés így Gina számára azért kell még egy kis extra...

[Technikai hiba miatt én vagyok kénytelen beküldeni a választ.]

Csapat riadó!

Time to create page: 0.444 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.